Glassinspeksjonssystem

Med det nye glassinspeksjonssystemet kan temperaturforskjeller under glassherdeprosesser raskt oppdages, slik at man unngår avslag og gir automatisk kvalitetsovervåking.

Top Down GIS 640 R-systemet med temperaturreferanse ved hjelp av en sensor nedenfra samt automatisk emissivitetskorreksjon for standard- og lav-E-glass er spesielt utviklet for prosesskontroll i glassherdningsmaskiner.

 

 • Bottom up glass inspeksjonssystemet løser problemene med temperaturmåling av Low-E glass med en ny tilnærming . Ved å ha to infrarøde bildeapparater installert under tempereringslinjen, måler de alltid temperaturen på den ikke-belagte siden med høy emissivitet av glasset. IR-teknologiutvikling som resulterte i de nye kompaktdesignede bildeapparatene gjorde denne underinstallasjonen mulig, noe som ikke var tenkelig før med gamle voluminøse linjeskannere.

  Kombinasjonen av to VGA-bilder med et maksimalt synsfelt på 111° resulterer i en utmerket 1600 pikslers skannelinjeoppløsning på maksimalt 4,3 m skannebredde.

  I tillegg til å bestemme temperaturfordelingen, beregner systemet også glassoverflaten.

  Et ultraraskt CTlaser 4M-pyrometer med 90 µs eksponeringstid kombinert med det digitalt kontrollerte linsebeskyttelsessystemet (DCLP) er en pålitelig beskyttelse for begge infrarøde kameraer i tilfelle glassbrudd. Disse lukkerne øker også vedlikeholdsintervallene for rengjøring av optikken betydelig og eliminerer helt behovet for ekstra og tidkrevende blåsing av optikken med trykkluft.

  • Kompakt bottom-up-system for beleggingsuavhengig
   undermåling
  • Integrert ultrarask glassbrudddeteksjon kombinert
   med digitalt kontrollert linsebeskyttelsessystem (DCLP)
  • Forhåndsmontert system for enkel installasjon på
   glassherdende ovner
  • Glassarealberegning