Slurry Density, Flow and Massflow Analyzer

Ikke-Radioaktiv tetthetsanalysator

Arenal er verdens første og eneste produsent av innovative keramiske ultralyd (ikke-radioaktiv) spektroskopi og termiske analysatorer for bestemmelse av Slurry Density, Specific Gravity, Total Suspended Solids, strømning, massestrøm og temperatur på slipende og høy konsentrasjonsslam. De keramiske sensorkonstruksjonene gir ikke bare de beste akustiske og termiske fysiske egenskapene, men gir også den høyeste hardhetsgraden som sikrer optimal slitestyrke for de krevende bruksområdene i denne bransjen.

Ultralydspektroskopi

Ultralydspektroskopi brukes til å overvåke konsentrasjoner og tetthet for  gruvedrift og industriell oppslemming og pasta. For hver applikasjon tilbyr Arenal egnede monteringsløsninger og kalibreringsmodeller.

Masseflow overvåking

Keramiske termiske massestrømsensorer brukes til å overvåke slipende slurries og pastaer. På grunn av tetthetsendringer endres imidlertid termisk ledningsevne av slike slurries. Dette kompenseres når teknologien kombineres med ultrasonisk slurry tetthetsanalysator.

Slurry tetthets måling med keramisk Ultrasonisk Spektoskopi

Hittil er overvåking av slurrydensitet i gruveindustrien gjort med risikable og dyre atomdensitometre. Med introduksjonen av Arenal Ultrasonic Slurry density Analyzer kan tetthets måling nå utføres på en sikrere, brukervennlig og svært nøyaktig måte, samtidig som kostnadene spares og muliggjør raskere inngrep.

Arenal er den første og eneste produsenten av keramiske ultralydspektroskopi sensorer i verden for bestemmelse av tetthet, spesifikk tyngdekraft, totalt suspendert faststoff og temperatur på slipende og høy konsentrasjonsoppslemming. Den keramiske sensorkonstruksjonen gir ikke bare de beste akustiske fysiske egenskapene, men gir også den høyeste hardhetsgraden som sikrer optimal slitestyrke for de krevende bruksområdene i denne bransjen.

Industrier

Gruvedrift og mineral behandling

Ultralyd spektroskopi teknologien i kombinasjon med den ekstremt slitebestandige sensoren gjør det mulig å overvåke alle mineraloppslipp som: Natriumsilikat, Natriumklorat, Jernmalm, Gull, Platina, Kobber, Zink, Magnetitt, Kvartsitt, Zirkoniumkarbonat, Fosfat, Potash , Kritt, kull, kalkstein, bauxitt, borater, etc.

 

Borevæsker

Ultralyd spektroskopiteknologien i kombinasjon med den ekstremt slitebestandige sensoren gjør det mulig å overvåke alle vann- og oljebaserte boreslam med blant annet baritt, bentonitt.

Metallindustri

Ultralyd spektroskopi teknologien i kombinasjon med den ekstremt slitebestandige sensoren gjør det mulig å overvåke metall raffinering slam, som i aluminiumindustrien, de røde gjørmeapplikasjonene.

Tunnell boring

Passer til alle bentonitboreslam applikasjoner.
Ultralyd spektroskopi teknologien i kombinasjon med den ekstremt slitebestandige sensoren gjør det mulig å overvåke bentonitboreprodukter

 

QA03-SDA

SDA er den første og eneste ultralydanalysatoren med keramiske ultralydssensorer i verden. En eller flere sensorer i feltet er koblet til denne analysatoren, og denne analysatoren beregner tettheten av slam, samt temperaturen og det totale suspendert faststoff.

Koble denne analysatoren til en strømningsmåler, og massestrømmen beregnes også.

Monterings konfigurasjoner

Flenset rør

For å måle tettheten av slipende slurry i rør, tilbyr Arenal komplette flensete rør stykker med PU-foring. SPC-sensoren er flush montert fra innsiden til utsiden av røret og festet i en sadeltype flens.

Arenal tilbyr også rør stykker uten foring for rørstørrelse og flensreferanse. I dette tilfellet brukes WFC-sonden og monteres fra utsiden til innsiden av røret og festes i samme sadeltype flens

Steel Waffer Cell

Steel Wafer Cell er designet for høyt trykk (opptil 600 bar). Montering er mellom de to flensene på røret. Det er vår nyeste teknologi med sensor-mindre konfigurasjon: det er ingen sensor i kontakt med mediet. Den rustfrie stålcellen har et wolfram karbid belegg på innsiden. Eventuelt kan dette systemet brukes til å måle slitasje i rør når det antas at rørets erosjon ligner erosjonen av wafercellen. I alle fall påvirker det ikke målingen av tetthet.

Standard Waffer Cell

Standard wafer cellen er laget av UPE-1000 (polyuretan med høy molekylvekt). Det klemmes mellom to flenser av røret. Denne cellen er laget for lavt trykk (opptil 7 bar) og lave temperaturer (opptil 55 ° C). Wafer Cells er designet for hvert rør individuelt, som størrelsen på flensene og den indre diameteren av wafercellen må passe til. En godt designet wafer slites ikke ut.